ACTIVITATI LA MUNTE 

- PEISAJE DE POVESTE - 

 

Bine ati venit in statiunile de schi din Romania!

 

Statiunile din Romania aduc in fata peisaje uimitoare si o multime de activitati de care sa va bucurati. Fie ca esti începator, schior sau snowboarder cu experienta, exista ceva pentru toata lumea aici.

 

Iarna, partiile sunt gata pentru a fi explorate, în timpul zilei si apoi puteti admira arhitectura frumoasa a Bucurestiului seara. Deasemenea, Castelul Bran este o atractie majora – cunoscut si sub numele de Castelul lui Dracula – de unde se pot afla mai multe despre istoria fascinanta a Romaniei.

Si nu uitati sa reveniti vara pentru unele dintre cele mai bune trasee de drumetii din Europa!

Sunt multe activitati de facut in muntii Romaniei si in acelasi timp sa admiram si o priveliste perfecta:

1. Urcati pana in vârful unui munte si descoperiti o panorama de neegalat.

2. Drumetie prin traseele forestiere pentru a va conecta cu natura salbatica.

3. Un picnic la una dintre privelistile pitorești.

4. Mergeti cu bicicleta sau mergeti la plimbari calare prin mediul rural.

5. Vizitati satele fermecatoare cu strazi pietruite și arhitectura traditionala .

6. Bucurati-va de istorie vizitand ruine antice sau biserici.

7. Urca pe Muntele Tampa – Aceasta drumetie provocatoare te va duce pana la 2.500 de metri deasupra nivelului marii, unde vei fi rasplatit cu privelisti uimitoare asupra Muntilor Carpati.

8. Bicicleta in jurul Lacului Balea – Acest traseu de 12 kilometri te duce in jurul unuia dintre cele mai frumoase lacuri din Romania, cu priveliste uimitoare.

9. Exista, de asemenea, activitati mai puțin obositoare, cum ar fi observarea pasarilor sau pur și simplu admirarea peisajului de la distanta.

 

dd (3)

În cele din urma, nicio descriere a peisajelor romanesti nu ar fi completa fara a mentiona Muntii Carpati.

Exista multe privelisti frumoase asupra muntilor și vailor din Romania, unele sunt mai spectaculoase ca altele. Una dintre cele mai uimitoare panorame poate fi vazuta din varful Muntelui Tampa, un varf din Muntii Apuseni. De acolo, vizitatorii pot admira întinderea vasta de dealuri înverzite și varfuri acoperite de zapada.

 

O alta priveliste uluitoare este oferita de Muntii Bucegi, ale caror pante stancoase se cufunda în chei ametitor de adanci. Valea de mai jos este plina de rauri serpuitoare si paduri dense, ceea ce îl face un paradis pentru excursionisti si iubitorii de natura.

dd (4)

CELE MAI FRUMOASE LOCURI DIN SUBTERAN

- SALINA -  

 

Salina Turda este una dintre cele mai spectaculoase atractii turistice ale Transilvaniei. Este un spațiu cavernos care a fost creat din cele mai vechi timpuri încoace, cand localnicii s-au trezit sub o mare putin adanca din cauza evaporarii. Zacamintele de sare lasate în urma de mare au fost minate si folosite în diverse scopuri de-a lungul anilor.

 

Salina Turda este un loc minunat de vizitat daca sunteți în cautarea a ceva distractiv ai interesant de facut.


Există cinci lucruri pe care le puteți face la mina:

1. Primul lucru este sa faceți un tur al minei. Veti putea vedea cum este exploatata sarea.

2. Al doilea lucru este sa cobori în arborele de mina de pe tobogan. Distractia este maxima si ofera o perspectiva unica asupra minei.

3. Al treilea lucru este sa înotati în lacul subteran. Este o experienta unica si cu siguranta ceva diferit fata de ceea ce esti obisnuit sa faci.

4. Aflati mai multe despre istoria Salinei Turda.

5. Bucurati-va de o zi cu familia sau prietenii la Salina Turda.

Mina este deschisa turistilor care doresc sa exploreze tunelurile sale întortocheate si sa admire formatiunile sale unice. Unul dintre cele mai populare locuri din mina este marele lac subteran.

 

Este un labirint de tuneluri înguste, întunecate si camere smulse din roca sarata, si a fost folosit înca din epoca romană. Există tot felul de activitati si locuri de mancare în apropiere, deci este locul perfect pentru a petrece o zi sau doua. De asemenea, toata lumea se poate bucura de caracteristicile geologice unice ale minei, inclusiv stalactite si stalagmite, precum si de istoria acesteia.

 

kk (1)

Exista multe locuri interesante pentru a dormi în apropiere de Salina Turda, dar aici sunt doua dintre cele mai bune:

 

  •  Primul loc de luat în considerare este un camping situat la aproximativ patru kilometri de mina. Este un loc minunat pentru cei care iubesc natura si vor sa scape de agitatia civilizatiei. Exista o multime de copaci pentru umbra, iar raul care trece prin zona ofera un zgomot de fundal linistitor.
  •  Putin mai aproape de oras este un complex de cazare care ofera atat camere, cat si apartamente. Este o alegere excelenta pentru familii sau grupuri, deoarece exista o multime de spatiu pentru toata lumea.

kk (3)